Vi vet vilka däck du behöver

Att skaffa nya däck och fälgar är en viktig investering som kräver goda råd från professionella yrkesmän. När du vänder dig till oss på S Quality Auto kan du vara säker på att du får de däck och fälgar som passar din bil och dina önskemål bäst. Vi erbjuder däck och fälgar till förmånliga priser.

Varmt välkommen!

 

Vad vi erbjuder hittar du nedåt
Sommardäck
Vinterdäck
Hjulinställning
Balansering

 

Sommardäck

Sommardäck brukar slitas ut fortare än vinterdäck eftersom sommardäckssäsongen är längre än vintern. När sommardäcken slits under 3 millimeter ökar, vid vått väglag, bromssträckan och risken för vattenplaning betydligt. Sommardäcken är olagliga när de slits under 1,6 mm.

Den 15 april är sista dagen för byte till sommardäck. Dubbade däck får inte användas under tiden f o m den 16 april t o m den 30 september om inte under denna tid vinterväglag råder eller kan befaras, som motiverar användning av dubbade däck.

Även den som kör på odubbade vinterdäck rekommenderas av Vägverket att byta till sommardäck under sommarhalvåret, eftersom vinterdäck i regel ger längre bromssträcka och sämre grepp på sommarvägar.

Vinterdäck


Det viktigaste när det gäller vinterdäck är nog att byta i god tid. Rätt vad det är slår halkan till. Odubbade vinterdäck kan du montera innan 1 Oktober. Dubbade får du vänta med tills efter 1 oktober, om det inte blivit vinterväglag före det. Hur tidigt du bör byta beror givetvis på var i landet du bor. Normalt krävs bara 1,6 millimeters mönsterdjup för att din bil ska vara godkänd enligt lagens bokstav. Vintertid gäller 3 millimeter mönsterdjup för att din bil ska vara godkänd enligt lagen.

 

Vad är en hjulinställning?

En hjulinställning är en mycket exakt mätning och justering av hjulen på din bil. Man gör en inställning först och främst för att undvika snabbslitage på däck men också för att få en mer trafiksäker bil. Vid en korrekt utförd hjulinställning kommer dina däck att få en betydligt längre livslängd, din bil kommer att kännas mer lätthanterlig och framförallt kommer dina bränslekostnader att sjunka vilket har en positiv inverkan på miljön.

När behöver du en hjulinställning?

  • När ratten sitter snett när du kör rakt fram
  • När bilen vill dra åt höger eller vänster
  • När din bil känns instabil och vill ”vandra” över vägbanan
  • Efter en påkörd trottoarkant, ojämnheter och/eller håligheter i vägbanan
  • Om bilen har varit på verkstad där man har bytt ut bussningar, spindelleder, styrleder och stötdämpare m m i fram- eller bakvagnen

Balansering

Passa på att balansera hjulen när du byter från sommar- till vinterdäck eller tvärtom. Däck med obalans slits snabbare men går även hårt åt bilens styrsystem och fjädring. För att inte tala om hur komforten och trivseln bakom ratten påverkas!